Forårsopfriskning af hjemmet - her er 7 ting du kan gøre for at friske boligen op

Foråret er endelig på vej til Danmark! Efter mange måneder med både kulde, regn og sne, er det endelig tid til at komme i forårsstemning. Allerede nu vil du kunne mærke solens varme stråler og høre fuglenes kvidren. For mange er foråret den tid på ordet, hvor der bliver ordnet mest i hjemmet.

De lysere og varmere dage gør, at vi får lyst til at opfriske vores hjem. Spørgsmålet er bare: hvordan gør man? Dette får du svar på herunder, hvor du får en oversigt over 7 ting, du kan gøre for at friske boligen op, så den er 100 procent klar til foråret. 

Puds vinduer

En af de første ting du skal gøre, når du vil opfriske dit hjem til foråret, er at pudse vinduer. Det lyder måske en smule overflødigt, men rene og pudsede vinduer kan gøre en kæmpe forskel for dit hjem. De frosne vintermåneder med sne og regn har med sikkerhed sat sine spor på dine vinduer, så når foråret viser sine tegn, er det tid til, at de skal pudses. Når du skal pudse dine vinduer, er det vigtigt, at du har det helt rette udstyr. Du skal blandt andet bruge de helt rette rengøringsmidler.

Bruger du de forkerte rengøringsmidler til din vinduespudsning, kan du risikere, at vinduerne bliver fedtede. Til vinduespudsning skal du blandt andet bruge salmiakspiritus og opvaskemiddel. Derudover er det vigtigt, at du har en god vinduesskraber. Vinduesskraberen bruges til at fjerne rengøringsmidlerne. Mange tror, at de blot kan fjerne de overskydende rengøringsmidler med et viskestykke eller en klud. Dette går dog ikke! Et viskestykke, eller en klud, vil ikke kunne komme rundt i alle kanter og hjørner. Vil du være sikker på, at dine vinduer bliver skindende rene, kan det være en fordel at investere i en ny vinduesskraber. 

Gør forårsrent

Det næste du skal gøre, når du vil gøre dit hjem forårsklart, er at gøre rent. Ja, det bliver ikke mere kedeligt og lavpraktisk. Ikke desto mindre er det vigtigt! Det lyse vejr vil gøre det lettere for dig at spotte fedtpletter, fnullermænd og snavs rundt omkring i dit hjem. For at kunne lukke foråret ind, skal du altså gribe spand og kost og komme i gang med at gøre rent! Du vil uden tvivl hurtigt kunne se en markant forskel. 

Ryd op 

I forlængelse af rengøringen, skal du for at gøre din bolig forårsklar, rydde op. Dette gælder uanset, om du bor i en lille lejlighed eller en stor villa. Der er ingen vej udenom! Oprydning er den perfekte måde at starte foråret på. Ved at rydde op i dit hjem giver du dig selv en frisk start.

Måske får du endda plads til en masse nye ting i dit hjem, der er med til at skabe forårstemning! Vil du gøre processen en smule lettere for dig selv, kan du slå forårsrengøringen sammen med oprydningen. Dette kan gøre hele projektet mere overskueligt og overkommeligt.

Vær kreativ med maling

Er oprydning og rengøring ikke nok for dig, kan du tage mere drastiske metoder i brug. Du kan blandt andet friske din bolig op til foråret med maling. Ja, du læste rigtigt! For rigtigt mange betyder foråret fest og farver. Er dit hjem fyldt med kedelige, hvide vægge, kan det være tid til at skabe forandring. Du kan skabe de smukkeste forårsfornemmelser i dit hjem med farver. Du kan vælge at slå dig løs med pangfarver, men du kan også vælge mere nedtonede og neutrale farver. Det er helt op til dig!

Lav blomsterdekorationer

Foråret er en af de bedste årstider på året, da det er her, alting springer ud. Træerne får atter blade, og blomsterne begynder igen at vokse rundt omkring. Vil du gerne skabe lidt ekstra forårsstemning i dit hjem, kan du gøre det med blomster.

Det er videnskabeligt bevist, at blomster gør os glade. Det er altså bare med at få så mange af dem indendørs som overhovedet muligt! Du kan vælge at lave blomsterdekorationer med de klassiske forårsblomster, som er tulipaner, kokos, liljer og hyacinter, men du kan også tage et smut til din lokale blomsterhandler og se udvalget her.

Opgrader belysningen

Vinteren er en kold og mørk tid. For at skabe mere lys i den mørke tid, vælger mange danskere at købe skarpe og store lamper til hjemmet. Når foråret kommer, ender det dog med, at disse lamper ikke længere passer til hjemmet.

Måske står du selv i en lignende situation lige nu, med en eller flere lamper, der ikke helt giver dig de forårsfornemmelser, du ønsker dig. Her er løsningen dog ganske simpel! Du skal opgradere din belysning i hjemmet. Du kan finde et stort udvalg af lamper på markedet, der med sikkerhed kan skabe forårsstemning i dit hjem. 

Lad farverne fylde

Sidst, men bestemt ikke mindst, skal du lade farverne fylde, hvis du ønsker at friske dit hjem op til foråret. Som tidligere nævnt kan du friske boligen op med nymalede vægge, i fine farver, men der findes dog også mindre permanente muligheder. Vil du gerne have forårsfarverne ind i dit hjem, er der flere forskellige ting, du kan gøre.

Du kan blandt andet investere i interiør med forskellige farver. Dette kunne eksempelvis være lysestager, vaser, malerier og tæpper. Dette er mindre investeringer, der alle kan gøre en kæmpe forskel for dit hjem. Det er vigtigt at huske, at det er de små detaljer i hjemmet, der får det hele til at spille!

Menu
Top