Hvad koster det at få monteret vinduer? 5 ting der kan påvirke arbejdets pris

Som husejer er der mange ting, som man løbende skal holde styr på og vedligeholde. En af de større, vigtige ting, er, vinduerne. Der er mange grunde til, at det er vigtigt, at dine vinduer er i ordentlig stand.

Først og fremmest, så er det vigtigt at de er tætte, så der ikke trænger fugt ind, som kan skade hele huset. Der er forskellige grader af tæthed.

De første gør, at fugt ikke trænger ind, mens de sidste, og bedste, er med til at holde på varmen. Det sparer dig en del på varmeregningen, så den slags vinduer kan være en god investering. 

Det er bedst at få professionelle til at montere nye vinduer, hvis du ønsker en udskiftning. Her kan du læse mere om, hvad det koster at få monteret vinduer, og om, hvad der kan påvirke arbejdets pris.

Sørg for kort transport

Hvis du kan finde en lokal montør, så er det smart, da du så slipper for større kørselstillæg. Du kan få tilbud fra flere montører på sider som denne, så du kan se den samlede pris, inden du bestiller montering. 

Hvilken slags ruder?

Den største prisforskel kommer ofte, når du skal vælge, hvilken slags vinduer, som du ønsker monteret. Det kan virke omvendt, men det er også bedst at betale lidt mere her, og så investere i de gode termoruder, som isolerer bedst.

Det sparer dig penge på varmeregningen i længden, og du slipper for træk og fugt inde i huset.

Der er nu også deciderede lavenergiruder, som virkelig slutter tæt. Et tyndt metallag gør, at solens varme føres ind i rummet, så du på den måde sparer endnu mere på varmen. 

Hvad skal der fjernes?

Er du ved at bygge nyt hus, så kan montøren montere de nye vinduer direkte. Skal du have skiftet vinduer, så kan montøren mod ekstra betaling ofte tage dem med, så de bortskaffes nemt og sikkert.

Så er du sikker på, at det gøres rigtigt, men det koster selvfølgelig lidt.

Stiger og stillads

Har du vinduer i stueetagen, som sidder højt, eller skal der monteres vinduer på første sal og op, så er der for det meste et tillæg, da det er mere besværligt, og det kan kræve stillads.

Her er det dog ekstra vigtigt, at man har professionelle på sagen, da det virkelig kræver erfaring at udføre dette arbejde.

Store eller små ruder

En anden ting, som påvirker prisen, er selvfølgelig rudernes størrelse. Større ruder koster mere, og skal du have installeret en glasdør eller væg, så ryger prisen selvfølgelig en del op.

Brug derfor den linkede side til at finde det bedste tilbud til lige dit behov, så du ikke betaler for meget for opgaven.

Det er ikke alt eller intet

Mange skifter alle deres ruder samtidig, hvis de ønsker en ny slags, og det er også billigere end at skifte den én af gangen. Men, har du for eksempel en enkelt punkteret eller smadret rude, så kan du selvfølgelig få den skiftet, uden at resten skal ordnes.

Her kan du snakke med montøren om, og ruden skal matche den andre eller være en mere moderne slags.

Du kan også selv pleje dine ruder. Når du vasker og pudser dem, så hold øje med, om alle lister ser tætte ud, og om nogen af ruderne er punkteret. Jo hurtigere du fanger det, jo bedre. Så der der mindre skade på huset på sigt, og det er jo altid en fordel.

Så sving din vinduesskraber, og tag et godt kig på alle dine vinduer i processen.

Menu
Top